Psicologia infantil a domicili

Pàgina d'inici » Serveis » Tallers de salut infantil i criança

Tallers de salut infantil i criança

Ser pares i mares és una tasca exigent i no hi ha una única manera que asseguri l’ èxit . Des de que esdevenim pares són molts els dubtes que hem d’afrontar, i les circumstàncies que envolten cada família són diferents.Amb aquests tallers, sessions i/o xerrades s’intenta crear un espai d’intercanvi  a través de la reflexió i compartint les experiències amb altres famílies amb fills d’edats similars. Estan dirigits a  pares i mares interessats a conèixer aspectes que puguin influir de manera positiva en la cura, l’educació i el desenvolupament dels seus fills.

Podeu sol·licitar tallers sobre diferents aspectes:

 

– Alimentació

– Alimentació de la mare i el nadó.

– Alimentació del nen de 1 a 3 anys.

En el procés d’ aprenentatge d’ hàbits alimentaris són molt  importants durant els primers
anys de vida. S’ha de facilitar un bon nivell de nutrients per assegurar el creixement òptim i a més s’estan adquirint hàbits saludables per tota la vida. 

Cada etapa de la vida té les seves peculiaritats i necessitats. A més, cada família té els seus costums i gustos particulars. Intentarem esbrinar si el que estem oferint als nostres fills és el més adequat nutricionalment i si ho fem d’una manera adequada per afavorir la bona adquisició d’hàbits. 

– Son

– El son del nadó i nen petit.

El son en els primers anys de vida es caracteritza perquè passa per moltes fases diferents. Desxifrarem les diferents etapes del son dels nadons i nens petits i com saber identificar-les en els nostres fills. Compartirem les experiències i coneixements que tenim sobre el son dels nens  i buscarem la manera com  la família s’adapta per aconseguir un son el més reparador possible per a tots.

– Tallers salut infantil

– Nadó a casa: prevenció accidents i primers auxilis.

Com actuem si un un nen ennuega , com curem una ferida?. En aquesta sessió aprendrem les cures bàsiques del nadó i nen petit que podem fer a casa davant de petits accidents domèstics: ennuegament  ferides, cremades, cops, etc. I també parlarem de com prevenir-los i crear uns espais segurs pels nostres fills, identificant prèviament on poden estar els perills a casa nostra.

– Maneig de febre, tos, mocs… què hem de fer?

Aprendre a saber actuar davant aquests símptomes habituals en els nostres fills i saber quins signes hem de vigilar per identificar quan hem de portar-los al pediatre.

– Desenvolupament, Educació i afectivitat

Taller educant a pares en Disciplina Positiva

Quan tenim un fill canvia la nostra vida i adoptem una nova forma de comunicació i relació amb ells. Volem saber quin tipus de pares som i quins són els inconvenients i avantatges de la nostra conducta per poder fer aquells canvis necessaris que ens portin a un bon clima familiar i afavoreixen el desenvolupament cognitiu i afectiu dels nostres fills afavorint l’ autonomia i responsabilitat. Saber què fer exactament a cada moment és complicat, però potser ens ajudarà saber què no fer i quins errors hem d’intentar evitar.

Aquest taller que oferim està dissenyat per ajudar a pares i mares a desenvolupar habilitats i competències per exercir el seu rol parental de manera eficient. Ajuda als adults a entendre la conducta inadequada dels nens, promovent actituds positives cap a ells, de respecte mutu i de col·laboració.

– Jocs per estimular la psicomotricitat durant el primer any.

– Jocs per educar nens de 2 a 5 anys.

Els nens necessiten estones de joc amb els pares, i nosaltres no podem perdre aquest moment tan important que els ajuda a créixer emocionalment i aprendre hàbits. A través de jocs divertits podem aconseguir inculcar bons hàbits i compartir un temps preciós amb els nostres fills i créixer amb ells oferint-los el nostre afecte.

– Com facilitem l ‘autoestima als nostres fills.

L’autoestima és la suma del que un pensa d’un mateix i el que creu que pensen els altres d’ell. Però no solament consisteix a tenir un bon concepte d’un mateix, sinó que ens ajuda a encarar d’una manera més positiva  la vida, amb  responsabilitat i respecte cap als altres. Volem saber com influïm com a pares en la formació de l’autoestima dels nostre fills, quines activitats podem fer per promocionar-la i quins errors hem d’evitar.

– Límits: saber dir no.

Per què és important saber dir no als teus fills? Saber dir no és una cosa que no ens agrada però amb els fills moltes vegades ens veiem obligats a dir-ho. Posar límits als fills els ajuda a adaptar-se, a ser més creatius i a aprendre a gestionar les seves emocions. Aprendrem quins límits hem de posar a la nostra família i com fer-ho.

– L’adolescència: com gestionem els conflictes per no tenir problemes.

L’adolescència és una etapa meravellosa  i molt important per el desenvolupament dels nostres fills. Però els pares tenim por d’afrontar els conflictes que creiem que sorgiran. Volem aprendre a compartir aquests anys amb els nostres fills i gestionar els canvis que porta l’adolescència a la família de la manera més satisfactòria per tots.

 

Intentem adaptar-nos a les vostres necessitats i interessos.