Psicologia infantil a domicili

Pàgina d'inici » Racó pares i famílies » Disciplina Positiva » Taller introducció Disciplina Positiva a Cassà

Taller introducció Disciplina Positiva a Cassà

El dissabte passat vam reunir un grup de persones que es van interessar per conèixer la nostra proposta de Disciplina Positiva a Cassà.

11081189_1029804177044681_327637242462648745_n 11129146_1029804160378016_2383182051558492464_n 11150438_1029804173711348_9100121818673554064_n 11146251_1029804203711345_4526124181278827417_n

Des d’aquí dono les gràcies a l’organització de Speak&spell Idiomes, que ens van acollir molt bé i els quals van oferir un storytelling i activitats en anglès pels acompanyants més petits. També agraeixo molt el suport rebut per part d’amics que no es van voler perdre l’oportunitat de conèixer de primera mà aquesta metodologia de què hem parlat en algun moment o altre.

També, i sobretot, donar les gràcies al grup que es va formar, molt participatiu, que ens va permetre dur a terme les dinàmiques que havíem pensat malgrat la manca d’espai, ja que al final vam resultar ser un grup nombrós per l’espai del qual disposàvem. Des d’aquí gràcies per col·laborar i deixar-nos aprendre de les vostres experiències i inquietuds. Tots vam tenir un espai per reflexionar i compartir aquells reptes del dia a dia plantejant solucions útils i respectuoses amb tothom.

Gràcies a la meva companya de taller, en aquesta ocasió la Laia Costa, amb qui tinc la sort de compartir i aprendre.

Tenim pensat organitzar un taller a Cassà per aprofundir en què hi ha darrere del comportament dels nens i quines  tècniques i eines proposem per afrontar els reptes de cada dia amb els nens. Taller participatiu i amb casos pràctics. Aviat us informarem a tots de les dates.

Us deixo el relat d’una de les metàfores que va compartir la Laia amb nosaltres el dissabte.

La Poma Que Volia Ser Estrella.

DSC00066Aquesta és  la història sobre una poma que volia ser Estrella.

Passava els dies i les nits somiant a poder complir el seu anhelat somni.

Com més passaven els dies, més llunyana veia la possibilitat d’arribar a ser una estrella.

Elles, pensava, brillen per si mateixes. Són lliures i es mouen en el firmament, mentre jo sóc aquí lligada a aquest arbre, sense poder brillar i sense poder complir amb el meu somni.

A poc a poc es va tornar una poma trista i amargada, no podia gaudir del paisatge, ni dels ocellets que venien a visitar-la. Es lamentava de les circumstàncies de la seva vida, d’allò que li havia tocat i ella no ho havia demanat. En realitat donava la seva vida per ser una gran estrella.

Un  dia, una família es va posar sota la copa de la pomera per fer un pícnic, buscant una ombra que els protegís del sol. El pare va sacsejar amb força el tronc de l’arbre fent caure algunes pomes, entre elles la trista poma que volia ser estrella.

La poma llavors estava trista i desolada, si a la copa de l’arbre no havia pogut arribar al firmament Com ho faria ara que estava tirada a terra?
La nena la va agafar i va comprovar, contenta, que estava madura, va demanar un ganivet a la seva mare.
Va partir amb cura la poma, i ho va fer, no seguint la tija, sinó de forma horitzontal. La nena va quedar meravellada en veure l’estrella de cinc puntes que la poma tenia en el seu cor. Sorpresa, la va mostrar a tota la família:
– Mireu, mireu!, quina meravella! Dins d’aquesta poma hi ha una estrella!
La poma havia viscut tota la vida trista, sense adonar-se que dins seu hi guardava un bell estel i que, per mostrar-lo, només s’havia d’obrir i brindar-se als altres.

Quantes vegades deixem de ser nosaltres mateixos, per ser “com algú més”?

Quantes vegades ens oblidem de ser la millor versió de nosaltres mateixos?

Gaudim d’allò que ens envolta. Us animo a compartir la història i a menjar una poma avui amb els vostres fills, filles, parella, amics i comprovar l’estrella que porta dins, per no oblidar l’estel que tenim tots en el nostre cor.

Knife and the apple

 

Versió metàfora feta a través de l’adaptació de dues versions, una traducció de la versió de Diana Ohana , i de la versió de Júlia Prunés

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s