Psicologia infantil a domicili

Pàgina d'inici » Serveis per a famílies » Noves tecnologies » Cuidar-se a la xarxa, protegir-se de l’abús

Cuidar-se a la xarxa, protegir-se de l’abús

Internet està present a la vida dels nens i nenes i  accedeixen cada cop més aviat a  una àmplia varietat de dispositius. Alhora, el temps que hi dediquen també va en augment. No només hi tenen accés a casa, sinó que també a les escoles i llocs públics. Missatgeria instantània, jocs en línia i xarxes socials tenen riscos.

A Espanya l’edat mínima legal per accedir a una xarxa social és de 14 anys, però estudis demostren que gran part de nens i nenes entre els 9 i els 13 anys tenen un perfil creat en alguna d’elles.

Internet i l’accés a la informació a través de les TIC és molt important i té molts beneficis pels nens i nenes perquè els ofereix oportunitat de relacionar-se, aprendre, jugar i estar al dia i informats.

Però també té riscos, i cal que s’eduqui a aquests nens i nenes en fer-ne un bon ús.

Els nens i les nenes han de ser protegits enfront de tots els riscos i formes d’exposició a la violència perquè les habilitats tècniques, personals i socials per a fer-hi front s’adquireixen i desenvolupen amb el pas dels anys. Requereixen un procés d’aprenentatge que s’inicia des de la primera infància perquè ells mateixos sàpiguen identificar els riscos i demanar ajuda quan no puguin manejar-los.

Save the Children va treure una campanya el 2010, “De aquí no pasas”,  per alertar dels riscos i oferir consells per tenir en compte així com informació de com mantenir i configurar la privacitat en xarxes socials com facebook, twitter, tuenti o flickr.

Us deixo un vídeo d’una altra organtizació, Pantallas amigas, que dóna alguns consells pels nens i nenes de com fer servir internet amb seguretat.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s