Psicologia infantil a domicili
CC by J.Teixidor

CC by J.Teixidor

Avui he sortit el carrer altre cop per la rutina habitual de portar les meves dues filles a l’escola. Però avui el sol veig que brilla amb una altre tonalitat, més clar i més transparent. Agafo aire i sento com si estigués renovada. He estat tres dies fora de Barcelona. Però Barcelona no ha canviat, he estat jo que m’he renovat.

Han estat tres dies molt intensos. Jo vaig anar a un taller amb les meves creences i actituds. Les havia creat fins ara i eren fruit de l’aprenentatge, l’assaig error i la recerca per oferir sempre les millors eines sobre l’educació infantil. Amb el taller, aquestes creences i actituds han trobat un marc idoni on encaixar perfectament. A part he incorporat tota una sèrie de coneixements i nous reptes per seguir avançant en aquesta línia, que ara té nom i cognoms: Disciplina Positiva. Ja se sap, en català diem que el nom ajuda a fer la cosa.

El més important però no ha estat el QUÈ sinó el COM. Totes les persones que m’han acompanyat aquests dies, des de les que ens han ajudat a desgranar la Disciplina Positiva i posar-la del pla de la teoria al pla de la comprensió plena i la pràctica, fins als companys de viatge que ens hem implicat en aquest procés d’aprenentatge sense perjudicis i oberts a les noves experiències que ens hem ofert els uns dels altres. A totes elles moltes gràcies.

Amb aquests aires renovats, quan hi veus més clar, també t’adones que tens gent al voltant meravellosa amb qui aprens dia a dia. M’agrada escoltar les històries dels altres, sempre em quedo amb alguna cosa bona que em pot ser útil. Vull agrair a les meves “malesmares” tots els aprenentatges que he pogut posar a la meva motxilla de cada una d’elles en aquest temps en el que estem compartit un esdeveniment tant important com tenir un fill i la criança. I és que, incondicionalment, siguem com siguem ens enviem un missatge molt important que és: “Sé que tu pots”.

I sobretot, tot això no seria possible sense els “Sé que tu pots” de la meva família, i en especial la meva parella per creure en mi. I per aprendre tots junts dels nostres errors per millorar dia a dia.

Així que, encara que us sembli que m’he desviat de tema, no és així. Ser agraïts, ser responsables, agraïts amb els altres, buscar allò positiu de les persones, aprendre dels errors, animar i animar-se, són part del model de la Disciplina Positiva.

En continuarem parlant.

 


9 comentaris

 1. Mar ha dit:

  Caram Judit! Aquest “aire fresc” arriba fins aquí, i s’agraeix molt! 🙂 Que bonic llegir coses així durant un break de la voràgine que vivim a la oficina, entre presses, cares llargues i urgències incomprensibles. Gràcies per la teva frescor! 😀

 2. Miriam ha dit:

  Leer tus palabras, me ha reconfortado…eso supongo que también será Disciplina Positiva, no?. Besos guapa!!!

 3. Aurora ha dit:

  Me ha encantado, Judit! Un abrazote bien fuerte!

 4. izascun79 ha dit:

  M’encanta! Un dia amb calma ens has de parlar de la Disciplina Positiva amb calma… Estaré encantada d’escoltar-te! Gràcies per estar aquí a tu també! Escampem aquest positivisme!

  • juditeixi ha dit:

   Gràcies Izascun! per mi és un plaer haver descobert el teu blog també, n’aprenc cada dia. Quan volgueu us en faig cinc cèntims d’aquesta nova passió meva. Crec que t’agradarà.

 5. […] També estaré molt ben acompanyada, aquest cop amb una altra mare i coach familiar, Laia Costa, companya de viatge en el descobriment de la Disciplina Positiva. […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s