Psicologia infantil a domicili

Pàgina d'inici » Racó pares i famílies » Desenvolupament » Deixem-los dormir: Impacte de l’augment d’ hores de son en els nens

Deixem-los dormir: Impacte de l’augment d’ hores de son en els nens

my_photography_199

La manca de son s’associa a un augment de la somnolència diürna i un empitjorament en la capacitat d’atenció i la memòria. La somnolència i la manca de son s’han associat també a alteracions en la regulació dels comportaments i les emocions.

Un assaig clínic en nens de 7 a 11 anys d’edat va mostrar que un augment de menys de mitja hora en la durada habitual del son disminueix la labilitat emocional, la inquietud i la impulsivitat a l’escola així com la somnolència diürna. Una disminució de menys d’una hora en la durada habitual del son, en canvi, empitjora tots aquests objectius.

La principal limitació d’aquest estudi és la mida de la mostra, que no permet treure conclusions fermes, però sí  hipòtesis que caldrà confirmar amb altres estudis en el futur.

En qualsevol cas, la promoció d’un son de durada i qualitat suficients hauria de ser un objectiu de salut per a pares, educadors i professionals sanitaris.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s